Comerç Just

PAÑO FRUITS S.L.

Paño Fruits S.L. és una empresa situada en Alcover fundada l’any 1987. Una empresa familiar que es dedicava a la producció, elaboració i venda de fruits secs. És a l’any 1992 quan comença a fabricar tot tipus de cafès.

L’any 2000 totes les finques de l’empresa es tornen ecològiques així com tots els productes que ven. És en aquest any quan comencem a buscar productes en origen, especialment el cafè, llavors coneixem la cooperativa de Nicaragua anomenada Nicaraocoop.

Una vegada que comencem a tenir contacte amb els països del sud (els que alguns anomenen països en desenvolupament) i vam conèixer la seva gent, la seva cultura i el seu estat, va haver-hi un canvi de rumb en la nostra empresa, juntament amb la qualitat, va haver-hi un altre factor que es va sumar amb la mateixa importància: la cooperació amb els productors.

Va ser en aquest moment quan comencem amb col·laboracions (en el 2001 ajudem a una cooperativa de Nicaragua, para informatitzar tot el seu sistema informàtic en matèria logística).

Des del 2002 importem sucre de l’empresa Native, en Brasil, empresa compromesa amb el comerç just, que ningú porta més que ells al seu ADN. Certificada per FAIRTRADE, ECOCERT fair trade entra d’altres. Els hi comprem sucre sempre certificat Fair Trade, pagant la taxa que assegura que aquest sucre prové de comerç just.

Al llarg del 2002-2015 continuem amb col·laboracions i comprant productes certificats en Fair Trade de productors del sud, sempre complint els objectius marcats de Comerç Just.

En el 2015 és quan seguim veient que els països del sud segueixen sota moltes pressions del mercat que els causen grans sofriments i també danyen el medi ambient, en aquest moment nosaltres vam crear el projecte CERTUS-BIO-FAIR.


CERTUS Certificat Comerç Just

CERTUS-BIO-FAIR

Aquest projecte va començar al 2015 i mitjançant la redacció d'uns criteris i normes internes que anualment una companyia certificadora ens audita.

Les bases d'aquest projecte són les d'assegurar els principis del comerç just: crear oportunitats per a productors i productores desfavorits econòmicament, transparència i rendició de comptes, relacions comercials justes, pagar un preu just, respecte a les normes de treball infantil i explotació infantil, compromís amb la igualtat de gènere, no discriminar i a la llibertat d'associació, condicions de treball i pràctiques saludables, desenvolupament de capacitats per part de tots els agents de la cadena, promocionar el comerç just en el nostre entorn, respectar al medi ambient així com l'entorn eco-social.

Una de les principals idees d'aquest projecte és no acontentar-se amb el fet de pagar la taxa de comerç just(que hem pagat sempre i així ho seguirem fent) sinó a començar a transmetre a la nostra societat, amb el nostre petit gra de sorra, que cal augmentar aquesta contribució, que no solament és monetària sinó que pretén ajudar a millorar tot el seu sistema i qualitat de vida.

Una vegada establerts aquests principis, la forma per fer-ho és la següent:

  - Paño Fruits mantindrà relacions comercials a llarg termini ajudant als productors per incrementar el seu desenvolupament eco-social, pagant un preu just independent de les fluctuacions del mercat.

  - Assegurar-se mitjançant auditories d'empreses autoritzades per la WFTO, i sinó fent-les ella mateixa, que TOTS els seus productors associats respecten TOTS els criteris i principis de comerç just.

  - Destinar un 5% dels beneficis nets dels productes que importem des d'origen per destinar-ho a projectes que tinguin les cooperatives d'aquests països. El projecte es decideix segons el comitè de Paño Fruits, triant els que més s’adaptin als principis de comerç just i que puguin millorar més l'entorn eco-social.

  - Transparència clara entre el clients, entitats i proveïdors: amb el lot del producte final que es pugui arribar a la transferència feta al compte de la cooperativa o associació productora.


CERTUS Certificat Comerç Just

MISSIÓ

Subministrar productes saludables promocionant l'entorn així com establint sinergies amb altres productors de països del sud.

La missió de Paño Fruits sota el programa CERTUS-BIO-FAIR és establir relacions de llarga durada amb productors de tot el món ajudant-los a ser independents de les fluctuacions del mercat i de la pressions d’aquest, a més d'ajudant-los a millorar el seu entorn eco-social.

PROJECTE EN BRASIL: "Nosso Lar de Sertaozinho"

CERTUS-BIO-FAIR EN BRASIL

Paño Fruits ven sucre ecològic de Comerç Just a Brasil des de fa molts anys. Amb el nostre projecte en aquest país volem retornar diners a origen per contribuir a la seva millora i desenvolupament eco-social millorant les condicions dels seus habitants.

"ABRIGO NOSSO LAR DE SERTÃOZINHO"

Abrigo Nosso Lar és un orfenat fundat en el 1991, aquesta casa d'acolliment situada en Sertãozinho, dóna servei a tota aquesta zona i al districte Cruz das Posses així com a altres municipis propers com Barrinha.

Actualment s'allotgen 19 nenes, augmentant la capacitat fins a 25. L'objectiu i missió d'aquest projecte és donar una llar a nenes i adolescents víctimes de maltractaments, violència física, sexual, psicològica o altres tipus d'abusos.

En aquesta llar, s'ofereix un espai recreatiu agradable per a les nenes i adolescents creant un ambient de serenitat, tranquil·litat i diversió. A més d'ajudar-les psicològicament i formant-les perquè tinguin una vida amb total normalitat, oblidant els traumes i problemes que han viscut.

LOTS INVOLUCRATS

Si vostè ha adquirit algun d'aquests lots(veure a baix), ha participat en aquest projecte, així que des de Paño Fruits i sobretot de part de les petites allotjades en ABRIGO NOSSO LAR li donem les gràcies de cor!

Lots: 2232FT, 2284FT, 2297FT, 2325FT, 2329FT, 2343FT, 2346FT, 2358FT, 2402FT, 2437FT, 2462FT, 2516FT i 2534FT.

CONEIX EL PROJECTE

ABRIGO NOSSO LAR
Direcció: Rodovia Carlos Tonani, km 335
Bairro Água Vermelha Sertãozinho. CEP: 14.174-000.
http://casaabrigonossolar.com.br

product

product

product

PROJECTE EN L'ÍNDIA

CERTUS-BIO-FAIR EN INDIA

Paño Fruits ven sucre ecològic de Comerç Just d'Índia donis de fa molts anys. Amb el nostre projecte en aquest país volem retornar diners a origen per contribuir a la seva millora i desenvolupo eco-social millorant les condicions dels seus habitants. Per a aquesta labor comptem amb l'ajuda de la Fundació Vicente Ferrer, amb 50 anys d'experiència al país i amb el seu mètode.

PROJECTE D'ACTIVITATS AGRÍCOLES I RAMADERES EN ANDHRA PRADESH

Amb aquest projecte es busca millorar la situació socioeconòmica de famílies agrícoles del llogaret de Kutagulla, àrea de Kadiri mitjançant activitats agrícoles i ramaderes que els permetin generar ingressos. Amb aquest projecte s'espera un impacte en el total de les 3.850 famílies de la zona.

Activitats ramaderes

En aquesta part del projecte es facilitarà bestiar lleter, al costat de formació i mitjans per a la seva cura a 14 dones del llogaret de Kutagulla. La producció de llet d'aquest tipus de bestiar permet incrementar els ingressos de les dones, atorgant-los així un paper més rellevant en la seva contribució a l'economia familiar, així com una independència econòmica.

Actividatats agrícoles

En aquesta part del projecte es procedirà a la instal·lació de sistemes d'irrigació per degoteig, que beneficiaran a famílies de camperols dedicades a l'horticultura del llogaret de Kutagulla. La irrigació per degoteig els permetrà estalviar aigua, incrementar producció i una continuïtat en el cultiu.

LOTS INVOLUCRATS

Si vostè ha adquirit algun d'aquests lots(veure a baix), ha participat en aquest projecte, així que des de Paño Fruits i sobretot de part de les famílies del llogaret Kutagulla (Kadiri) li donem les gràcies de cor!

Lots: 2346FT, 2358FT, 2436FT, 2476FT,i 2509FT, 2534FT i 2514FT.

CONEIX EL PROJECTE

Fundació Vicente Ferrer
Direcció: C/ París, 71 3º-08029 Barcelona.
www.fundacionvicenteferrer.org

product

product
©Ramón Serrano-FVF

product
©Albert Uriach-FVF

product
©Nagappa-FVF

PROJECTE EN L'ÍNDIA:

CERTUS-BIO-FAIR EN ÍNDIA

Paño Fruits ven sucre ecològic de Comerç Just d'Índia donis des de fa molts anys. Amb el nostre projecte en aquest país volem retornar diners a origen per contribuir a la seva millora i desenvolupament eco-social millorant les condicions dels seus habitants. Per a aquesta labor comptem amb l'ajuda de la Fundació Vicente Ferrer, amb 50 anys d'experiència al país i amb el seu mètode.

PROJECTE 2018: CONSTRUCCIÓ D’INFRAESTRUCTURES HÍDRIQUES

Amb aquest projecte es procedirà a la construcció d’un embassament amb capacitat per a 91.520 metres cúbics d’aigua al poble de Buchaiahgaripalli. Amb aquest embassament es millorarà la disponibilitat de recursos hídrics per cobrir les necessitats agrícoles i ramaderes dels habitants de la zona. Beneficiant un total de 2.509 persones.

Millores en els cultius i ramaderia

La majoria dels habitants de l’estat d’Andhra Pradesh (on es situa l’aldea del projecte) només coneixen l’agricultura com a mitjà de subsistència. Aquesta situació es molt problemàtica si s’uneix que a l’Índia les precipitacions, unit amb la insuficiència de les infraestructures destinades a la gestió de l’aigua provoquen que no es puguin cultivar gran part de les terres.

Es per aquest motiu que la Fundació Vicente Ferrer en aquest projecte construirà un embassament que alimentarà a 35 pous de superfície que permetrà tenir accés a l’aigua per poder cultivar, factor d’efecte directe en l’economia de totes les famílies de l’aldea i voltants.

Aquesta millora influirà directament en la vida dels habitants de la zona, augmentant la seva qualitat de vida i d'altra banda, millorarà l'entorn ecològic augmentant la biodiversitat de la zona.

LOTS INVOLUCRATS

Si vostè ha adquirit algun d’aquests lots (veure a baix) corresponents al envasat d’1kg o qualsevol lot del nostre producte en sacs, ha participat en aquest projecte, així que des de Paño Fruits i sobre tot de part de les famílies de l’aldea Buchaiahgaripalli li donem les gràcies de tot cor!

Lots: 2577FT, 2578FT, 2580FT, 2581FT, 2587FT, 2588FT, 2635FT, 2639FT, 2641FT, 2651FT, 2666FT, 2696FT, 2697FT, 2730FT, 2755FT, 2758FT i 2794FT.

CONEIX EL PROJECTE

Fundació Vicente Ferrer
Direcció: C/ París, 71 3º-08029 Barcelona.
www.fundacionvicenteferrer.org

product

product

product

product
©Nagappa-FVF

PROJECTE A l'ÍNDIA: HABITATGES 2019

CERTUS-BIO-FAIR EN INDIA

Paño Fruits ven sucre ecològic de Comerç Just de l'Índia des de fa molts anys. Amb el nostre projecte en aquest país volem retornar diners a origen per a contribuir a la seva millora i desenvolupament eco-social millorant les condicions dels seus habitants. Per a aquesta labor comptem amb l'ajuda de la Fundació Vicente Ferrer, amb 50 anys d'experiència al país.

L'HABITATGE EN ANDHRA PRADESH I TELANGANA:

Disposar d'un habitatge sòlid, en condicions d'higiene i seguretat és un requisit imprescindible per a aconseguir la integració social de les famílies en la comunitat.

Les edificacions de la Fundació Vicente Ferrer, encaixen harmònicament amb l'entorn gràcies a l'ús de materials locals. El seu disseny, dimensions i funcionalitats s'adeqüen als usos i costums de la regió.

Són cases senzilles de 45m2, amb dues sales interiors, neteja personal i un espai exterior cobert per un porxo.

Amb l'objectiu d'apoderar a les dones, els nous habitatges s'escripturen al seu nom, d'aquesta forma obtenen una propietat i un bé per al futur de les seves filles i fills.

PROJECTE 2019: CONSTRUCCIÓ D'HABITATGES

Amb aquest projecte es procedirà a la construcció de 15 habitatges per a 15 famílies al poble de Chinnannavaripalli. Amb aquests habitatges es pretén millorar la vida d'aquestes famílies i indirectament de tot el poblat i població de la zona.

Per a poder accedir a aquests habitatges, la Fundació Vicente Ferrer demana uns requisits com: escolaritzar als fills, compromís de no llogar ni hipotecar, participar en els programes de desenvolupament de la comunitat, registrar la propietat al nom de la dona, entre altres. Tots dirigits a millorar la vida en la zona i de les famílies. Aquests requisits compleixen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) proposats per l'ONU.

LOTS INVOLUCRATS

Si vostè ha adquirit algun d’aquests lots (veure a baix) corresponents al envasat d’1kg o qualsevol lot del nostre producte en sacs, ha participat en aquest projecte, així que des de Paño Fruits i sobre tot de part de les famílies de l’aldea Chinnannavaripalli li donem les gràcies de tot cor!

Lots: 2797FT, 2837FT, 2853FT, 2884FT, 2938FT, 3000FT, 3020FT, 3031FT, 3032FT, 3081FT, 3082FT, 3085FT, 3090FT, 3091FT, 3115FT i 3116FT.

CONEIX EL PROJECTE

Fundació Vicente Ferrer
Direcció: C/ París, 71 3º-08029 Barcelona.
www.fundacionvicenteferrer.org

product

product
©FVF

product
©FVF

product
©FVF